Flexbuss bygger 9500m2 bussdepå i Falkenberg

Dela på sociala medier

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

-Vi ser etableringen i Halland som en viktig del i vår tillväxtstrategi. Förvärvet av industritomten i Falkenberg innebär att vi skapar en god arbetsmiljö för våra medarbetare och bra förutsättningar för städ och tvätt av våra fordon. Närheten till järnvägsstationen skapar samtidigt förutsättningar för att vi snabbt ska kunna vara på plats när behovet av ersättningstrafik uppkommer. Byggnationen av bussdepån kommer genomföras av lokala entreprenörer vilket är centralt i vår strategi i samband med etableringar i för oss nya regioner. Intresset hos det lokala näringslivet har varit stort i samband med upphandlingen av entreprenaden. Falkenberg kommuns representanter från näringslivavdelningen har varit och är till stor hjälp för oss med stöd och svar på frågor. Förutom uppdraget avseende skolskjutsarna och regiontrafiken kommer vi också erbjuda A till B resor och transfers med turistbuss till närings- och föreningslivet i Halland, säger David Lindquist VD på Flexbuss.

Bakgrund till etableringen:

Flexbuss blev en stor vinnare i Hallandstrafikens upphandling avseende regiontrafiken och skolskjutsarna i Halland som genomfördes under 2019. Uppdraget innebär en nyinvestering för oss om 40 st nya bussar och rekrytering av ca 70 st nya medarbetare i Halmstad och Falkenberg. Avtalet med Hallandstrafiken startar i juni 2020 och sträcker sig över tio år. Flexbuss har nyligen förvärvat en industritomt om 9500m2 på Vinbergs industriområde utmed E6:an vid Falkenbergsmotet i Falkenbergs kommun. På tomten planerar vi uppföra en bussdepå med personalutrymmen, kontor med konferensrum samt en tvätthall avsedd för städ och tvätt av våra bussar. Depån kommer rymma omkring femtio bussar vid full utbyggnad. Depån kommer stå klar under hösten 2020.

Flexbuss med säte i Nybro bedriver verksamhet i södra Sverige med fokus på utförande av kollektivtrafik, skolskjuts, serviceresor och beställningstrafik. Vi är i skrivande stund strax över 500 medarbetare där merparten är förare som varje dag transporterar människor till och från arbete, skola eller nära och kära.

Senaste inläggen

Bra flexibilitet

Ni kan nu läsa ett fint reportage om vår Fordonschef Linda Adebring i senaste numret av Gripen, Be-Ge Lastbilar ABs tidning. Bland annat kan ni

När det oväntade händer

Niclas Carlsson, chaufför i Kalmar, tvekade inte en sekund när han förra veckan såg en äldre person falla ihop i centrala Kalmar. På några sekunder

Flexbuss vinner i Gnosjö

Tilldelningsbeslutet avseende upphandling av skolskjutsar i Gnosjö kommun offentliggjordes under måndagen. Flexbuss vinner hela uppdraget med en avtalstid på upp till 9 år inklusive optioner.