Go-Ahead Nordic förvärvar Flexbuss Sverige AB

Dela på sociala medier

Go-Ahead Nordic ingår avtal om att förvärva Flexbuss Sverige AB med säte i Nybro.

Flexbuss Sverige AB är idag ett privatägt företag och har de senaste åren visat en stabil omsättning tillsammans med en god förmåga att vinna nya kontrakt. Bolaget omsätter i år drygt 300 miljoner SEK med god lönsamhet.

  • Genom att gå samman med Go-Ahead Nordic får vi en bra språngbräda till fortsatt tillväxt och utveckling av en verksamhet som vi under många har byggt upp. För oss på Flexbuss var det viktigt att hitta rätt köpare och det känner vi att vi har gjort med Go-Ahead Nordic, säger Krister Engdahl, styrelseordförande i Flexbuss Sverige AB.

Genom förvärvet etablerar sig Go-Ahead Nordic på den svenska bussmarknaden. Sedan tidigare har man vunnit kontrakt och driver tågtrafik i på Sörlandsbanan, Jaerbanan och Arendalsbanan i Norge.

  • Förvärvet av Flexbuss Sverige AB bygger på vår expertis inom franchisebaserad bussverksamhet i London, Irland och Singapore. Det kommer att ge Go-Ahead stor potential att framöver driva busskontrakt på uppdrag av lokala myndigheter, kommuner och partners, säger Christian Schreyer, CEO Go-Ahead Group.

Förvärvet omfattar en verksamhet om cirka 380 fordon och 600 medarbetare inom upphandlad kollektivtrafik. Verksamheten omfattar linjetrafik, färdtjänst, sjukresor, skolskjuts och budtransporter och fordonsflottan drivs med ca 82 % förnybara drivmedel.  Flexbuss Sverige AB har en stark position i regionen och verksamheten genomsyras av lokal kompetens och ett gediget kvalitetsarbete.

  • Go-Ahead Nordic är angelägna om att utveckla sin position i Norden, en region där vi ser stor potential. I Flexbuss Sverige AB har vi hittat en partner som ger oss möjlighet att fortsätta utveckla vår position som kollektivtrafikaktör i Sverige. Tillsammans har vi goda möjligheter att utvecklas inom både kvalitet och hållbarhet och på så vis växa i befintliga och nya affärer, säger Magnus Hedin, CEO Go-Ahead Nordic. Förvärvet kommer stärka Go-Ahead Nordic på flera sätt. Vi får in rätt kompetens i vår bussverksamhet och är glada att välkomna alla Flexbuss medarbetare till oss på Go-Ahead Nordic, avslutar Magnus.

För ytterligare information, kontakta:

Krister Engdahl, ägare                            0481-548 02,                       krister@flexbuss.se

David Lindquist, VD                                0481-548 04                      david@flexbuss.se

Ulrika Mebius, Go-Ahead Nordic           076-000 65 03                    ulrika.mebius@go-aheadnordic.se

Senaste inläggen